Domowa wędzarnia Wędzonki

Z tradycyjnej wędzarni ze Ścibiorowa

Wędzenie żywności sięga epoki kamienia łupanego, kiedy ludzie wędzili ryby lub skorupiaki na sucho, gotując białko na spalonym drewnie do wyschnięcia. Wędzenie produktu mięsnego zachowuje jego strukturę kolagenową i białkową, zachowując oryginalne właściwości mięsa, dzięki czemu można się nim delektować w późniejszym terminie.

Któż mógłby zapomnieć o dymnym, ziemistym uroku wędzonych mięs?

Wędliny z mięsa wieprzowego doprawione naturalnymi przyprawami, a następnie dla uzyskania kruchości poddane peklowaniu i parzeniu. Dzięki tradycyjnemu wędzeniu (drewnem bukowym)  uzyskujemy produkty najwyższej jakości gwarantujący wspaniały smak i aromat. Wędliny z wędzarni z uwagi na soczystą i ścisłą konsystencje cieszą się wśród klientów dużą popularnością i wysoką sprzedażą.

 

Translate - Przetłumacz »